Forsikringer

Forsikringer kan være svære at få et overblik over og forstå. Der er mange regler og undtagelser og derfor har vi samlet de vigtigste her på disse sider i forsøget på at hjælpe dig godt videre.

Vi anbefaler at du tjekker din dækning inden du tager på feltarbejde eller rejser udenlands.

På Aarhus Universitet er der som udgangspunkt:

  • en rejseforsikring, når du rejser udenlands (incl. Grønland og Færøerne),
  • den lovpligtige arbejdsskadedækning (dækkende i arbejdstiden lige meget hvor man er) 
  • lovpligtige forsikringer på køretøjer.

Som ansat er du godt dækket ind og i flere tilfælde bedre end de studerende og gæster. Tjek de nærmere regler på siderne herunder og besøg også medarbejderservice på AU om forsikringer.


Vær altid opmærksom på, hvad du gør!

Kommer du ud for en ulykke (en pludselig opstået skade) i forbindelse med dit arbejde, fx under feltarbejde, eller på din rejse, så kan der være tilfælde, hvor du ikke kan forvente arbejdsulykkeserstatning, selvom du er ansat. Arbejdsskadestyrelsen skal først og fremmest anerkende det som en decideret arbejdsskade.

Det er derfor altid en god ide at tegne privat heltids-ulykkesforsikring. Men også i sådanne tilfælde skal du altid have omtanke i din færden og sætte dig ind i, hvornår du kan forvente erstatning (læs dine forsikringsregler). En gængs forsikring tager ofte forbehold for diverse ekstreme ting, såsom dykning, klatring og grov uagtsomhed etc.