Nyheder og events

Den Statslige Kompetencefond - ansøgning om midler

17.09.2021Det er – som de fleste ved - muligt løbende at søge midler til kompetenceudvikling via Den Statslige Kompetencefond. Fra tirsdag den 5. oktober kl. 10 er der igen midler i alle puljer. Vær opmærksom på, at Akademikernes pulje normalt lukker hurtigt igen efter få timer (pga. mange ansøgninger). Derfor: Det er vigtig at have ansøgningen klar når puljen åbner. Og at ens leder ligeledes sidder klar til at godkende. Det er ret simpelt at søge (man skal mest klikke sig frem og sætte et link ind til den relevante aktivitet). Find information og vejledning via: Bliv klar til at søge Den Statslige Kompetencefond (kompetenceudvikling.dk)

Begrænset IT i weekenden den 11. og 12. september

02.09.2021AU’s IT-systemer og IT-services vil på skift være påvirket af afbrydelser i weekenden den 11. og 12. september 2021.

Tjek dit spamfilter i den kommende tid

02.09.2021Ny teknisk løsning rulles ud på AU for at beskytte din indbakke mod falske mails. Indtil løsningen er fuldt implementeret, skal du holde ekstra øje med dit spamfilter.

Nu er Brightspace i luften

02.09.2021Når efterårssemesteret lige om lidt skydes i gang, er det samtidig startskuddet for AU’s nye læringsplatform Brightspace, som nu fuldt og helt afløser Blackboard. Har du brug for hjælp til at gøre dine kurser klar i Brightspace, så kontakt CED.

Ændrede parkeringsforhold omkring Universitetsparken 6.-12. september 2021

02.09.2021Danmarks Største Fredagsbar og Idrætsdag betyder ændrede parkeringsforhold omkring Universitetsparken i perioden 6.-12. september. Se her, hvilke parkeringspladser du ikke kan parkere på – og læs, hvor du kan parkere i stedet.

Guide til LinkedIn

02.09.2021LinkedIn er et professionelt netværk og medie, hvor du kan holde styr på dine kontakter, udvide dit professionelle netværk og synliggøre dig selv og dine kompetencer over for en lang række interessenter.

Lokaler klar til Zoom hybridundervisning på Nat

02.09.2021I alt 30 lokaler er nu operationelle på fakultetet og klar til, at både undervisere og studerende kan få glæde af og prøve kræfter med hybrid Zoom-undervisning, der både foregår onsite og online.

Foto: Peter Verhoog

Sære Sanser

01.09.2021Professor Peter Teglberg Madsen gennemgår i artiklen ”sære sanser” i Aktuel Naturvidenskab nogle af de mange funktionelle fællesnævnere for hvordan sanseorganer fungerer. Selvom nogle dyr har udviklet såkaldte 6.te sanser, så indebærer al sansning en ændring af sansecellers udskillelse af neurotransmittere, der så påvirker fyringsraten af nerveimpulser tilbage til centralnervesystemet

Mon 27 Sep
10:00-12:00 | Online
Wetland Engineered Treatment Systems & Hydrothermal Processing for its Biomass Conversion into High-value products [Willow-Salix Viminalis]
Kvalifikationseksamen, del A: Andres Camilo Acosta Pelaez, Akvatisk biologi
Mon 27 Sep
13:00-15:00 | Online
Kvalifikationseksamen
Kvalifikationseksamen, del A: Mirko Haenel, Akvatisk biologi
Tue 28 Sep
16:00-18:00 | Institut for Biologi, Ole Worms Allé 1, bygning 1135-412
Modellering af vandtilbageholdelsesområders effekt på oversvømmelsesrisiko nedstrøms Grejs Å ved brug af SWAT+
Kandidateksamen: Fie Jul Knudsen, Akvatisk Biologi
Thu 30 Sep
10:00-12:00 | Institut for Biologi, Ny Munkegade 114-116, bygning 1540-116
Drinking water – a resource under threat.” Describe and discuss chemical and biological methods to clean contaminated drinking water
Kandidateksamen: Peet Thomsen, Mikrobiologi
Mon 04 Oct
08:30-12:45 | TBA
Introduktionsseminar for nyansatte
Den 4. oktober 2021 afholder AU introduktionsseminar for nye medarbejdere. Du må gerne opfordre dine nye kolleger til at deltage.
Thu 04 Nov
15:30-20:00 | Sø-auditorierne på Aarhus Universitet, Bartholins Allé 3, 8000 Aarhus
Alumnedag 2021
Institut for Biologi inviterer igen i år alle tidligere studerende (alumner) og medarbejdere, samt nuværende kandidat studerende og ansatte til alumnedag. Glæd dig til spændende foredrag og til gensynet med Aarhus Universitet - Institut for Biologi.
Fri 12 Nov
13:00-13:45 | Institut for Biologi, C. F. Møllers Allé 3, bygning1131-127
Charlotte Rose Findlay: Predicting risks from acoustic deterrents to marine mammals
Seminar: Zoofysiologi
Wed 19 Jan
12:00-15:30 | Stakladen, Fredrik Nielsens vej 4, 8000 Aarhus C
BIO Match 2022
Institutterne Bioscience og Biologi på Aarhus Universitet inviterer i samarbejde med Innovationsfonden til en spændende dag med netværk, oplæg og diskussioner på tværs. Emnet for dagen er grøn omstilling, grøn vækst og bæredygtig produktion til lands, til vands, og i luften.